1956 ÜNNEPE MÉG SOHA NEM VOLT ILYEN MÉLTÓ ÉS EMELKEDETT

1956 ÜNNEPE MÉG SOHA NEM VOLT ILYEN MÉLTÓ ÉS EMELKEDETT

A Műegyetemnél kezdődtek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett központi megemlékezések. A rakparton lévő 1956-os emlékműnél Boross Péter mondott beszédet, aki kiemelte: az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe még soha nem volt olyan emelkedett és széleskörű, mint most.

A Nemzeti Örökség Intézete és a Szabadságharcosokért Közalapítvány szervezésében rendezett megemlékezésen Boross Péter méltatta, hogy az egész országban programokkal, emlékezetfrissítő, ifjúság-tanító rendezvényekkel ünneplik október 23-át.

Nem volt eddig még ilyen széles körű az ünnep, és jólesik nekünk, hogy ez a 60. évforduló méltónak ígérkezik a szabadságért annyi vért ontott, sokat szenvedett nemzet számára – tette hozzá a volt miniszterelnök, a közalapítvány elnöke. Óriási jelentőségű ez a nagy megmozdulás, hogy „mégsem igaz, hogy elfelejtették, nem igaz, hogy elfeledkeznek rólunk” – fogalmazott.

A teljes cikk itt: http://www.magyarforradalom1956.hu/aktualitasok/hirek/v/boross-peter-1956-unnepe-meg-soha-nem-volt-ilyen-melto-es-emelkedett-/