Norbert S.

Norbert

Hogyan lettem része a Dublini Magyar Kulturális Napok csapatának?

Nagy Andrea kért meg arra, hogy segítsek neki az első ilyen rendezvény lebonyolításában. Nagyon megtetszett a szervezői feladat, mely hamar szerves része lett az életemnek. Kezdetben csak a technikai hátteret biztosítottam, később egyre nagyobb feladatokat láttam el, főként a szervezés és a koordinálás területén. Ebben a csapatban önzetlen, kedves emberekkel dolgozhatom együtt, akik jókedvvel és lendületesen végzik munkájukat. A Magyar Napoknak köszönhetően az utóbbi években rengeteg emberrel ismerkedtem meg, akik közül jópárat barátomnak is nevezhetek.

Az írországi magyar közösség egyértelműen kifejezte igényét, hogy magyarságát aktív módon élje meg.

Együtt ugyanis sokkal jobb ápolni hagyományainkat, kultúránkat. A Magyar Napok alapítványa abban segíti őket, hogy soha, egy percre se feledjék el: magyarnak lenni jó!

Andrea N.

A Magyar Kulturális Napok alapítótagjaként a rendezvény koordinátora vagyok. Emellett marketinggel, illetve a szponzorok felkutatásával és a velük való kapcsolattartással foglalkozom. Ötleteimmel a magyar hagyományok sokoldalú bemutatására törekszem. A szépségipar után az üzleti világ került az érdeklődésem középpontjába jelenleg Nemzetközi Üzleti Operációt tanulok. Szenvedélyem a különböző kultúrák megismerése a gasztronómia és a turizmus.

„minden ország kultúrája lengje körül házamat, de egyik se szakítson el szülőföldem talajától”

(Mahátma Gandhi)

Beatrix F.

A Magyar Kulturális Napok egykori főszervezőjeként továbbra is felelős vagyok a rendezvény struktúrájának kialakításáért és a folyamatos fejlődési lehetőségek kutatásáért.

A szociális kapcsolatok 
és a közösségépítés mellett 
a művészetek érdekelnek.

Szakmámat tekintve rajztanár vagyok. Akadémiai rajzot és festészetet tanítok saját stúdiómban, Dublinban.

Mariann H.

A Magyar Kulturális Napok családi napjának koordinátora vagyok, emellett pedig szervezem Dr. Kádár Annamária dublini előadásait.

Kétgyermekes anyukaként aktív résztvevője vagyok az írországi magyar családok közösségi életének.

Tanítói és gazdasági végzettséggel rendelkezem. Szervezési feladataim mellett fő érdeklődési területem a gyermekpszichológia.

Ingrid B.

A Kőrösi Csoma Sándor Program (2015-2016) dublini ösztöndíjasaként kerültem a csapatba. Magyarországon asszisztensként dolgoztam, de a Magyar Kulturális Napok szervezése révén visszatértem eddig sosem használt eredeti szakmámhoz, a művelődésszervezéshez.

Szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám során olyasmivel foglalkozhatok, amit nagyon szeretek.

A kultúra területén belül a filmművészet, illetve az autentikus népzene és néptánc érdekel a leginkább.

Tamara T.

A Kőrösi Csoma Sándor Program (2016-2017) dublini ösztöndíjasaként kerültem a csapatba. 2015 szeptembere és 2016 tavasza között a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaként egy kis erdélyi magyar közösségért dolgoztam Szeben megyében. Az ott élő közösségszervező emberek munkáját kísérve és segítve értékes tapasztalatokat szereztem a magyar kultúra és nyelv megőrzésének, továbbörökítésének hatékony folyamatairól.

Fontos feladatnak érzem a Hungarian Culture Days szervezet célkitűzéseit,

emiatt hálás vagyok, hogy a csapatban dolgozhatom.

Henrietta J.

Legfőbb feladatomnak az írországi magyar közösség összetartását tekintem. Hagyományosan a vasárnapi családi nap szervezésében vállalok szerepet, hisz anyukaként én is érdekelt vagyok a témában. A jegyzőkönyvírás és a különböző listák, táblázatok készítésében én számítok nyerő embernek a csapaton belül. Jó szervezőképességemnek köszönhetően megkönnyítem, illetve gördülékenyebbé teszem a többiek munkáját. A rendezvény e zárónapján lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindig színes, szórakoztató programokkal várni az odaérkezőket.

Szeretem a kihívásokat és a jó társaságot, ebben a csapatban mindkettőt megtaláltam.

Mária Sz.

A Magyar Kulturális Napok családi napjának egyik szervezője, koordinátora vagyok. Családcentrikus anyukaként

szívügyemnek érzem a magyarság megőrzését, a magyar kultúra ápolását, illetve továbbadását gyermekeinknek.

Norbert D.

Pár éve a Dublini Magyarok Közösségi Rádiójának “mindeneseként” kerültem a csapat közelébe. Ugyanakkor, kezdetben a Dublini Lyukasóra Klub házigazdájaként kaptam azt a feladatot, hogy évről évre némi irodalmat csempésszek a kulturális napok programjába. Az utóbbi két évben pedig már “belsősként” segítem a csapatunkat, melyben

úgy érzem, megtaláltam a helyem, mert benne maximális módon kiélhetem kreatív, közösségépítő hajlamomat.

Gergely G.

Gary Garam Photography