Dublinban mutatkoztak be a hungarikumok

Unknown

Az V. Magyar Kulturális Napok keretében Dublinban mutatkoztak be a hungarikumok

A Hungarian Culture Days nevű önkéntesekből álló szervezet immáron ötödik éve kiállítással, hagyományőrző programokkal, irodalmi délutánnal, népzenével, magyaros ételekkel várta az érdeklődőket Írország fővárosában, Dublinban megrendezett Magyar Kulturális Napokon.

A négynapos rendezvényen a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár tartott köszöntő beszédet és előadást.

A fesztivál a magyar kultúrát bemutató, a magyar diaszpóra és a magyar kormányzat összefogásával megvalósuló legnagyobb írországi rendezvény, amely kiváló lehetőséget teremt Magyarország, a magyar kultúra, művészetek és a magyar turisztikai értékek bemutatkozására. A rendezvény segíti az Írországban élő magyarok integrációját, hozzájárul az anyaországgal való kötelékek erősítéséhez.  A Magyar Kulturális Napok szervezőinek céljai között szerepelt még, hogy a kulturális dialógus előmozdításával népszerűsítsék a Dublinban élő magyar művészek munkáit, továbbá, hogy megfelelő kapcsolatépítési platformot teremtsenek a magyar és az ír vállalkozók számára.

Teljes cikk itt olvasható: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-agrarfejlesztesert-es-hungarikumokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-v-magyar-kulturalis-napok-kereteben-dublinban-mutatkoztak-be-a-hungarikumok